Novosti

„Ultimativni simulator vožnje“ Volvo Cars za razvoj sigurnijih automobila koristi najnoviju tehnologiju igara

Volvo Cars inžinjeri nazivaju ga „ultimativnim simulatorom vožnje“, iako to nije samo njihov izgovor za to da se prepuste igranju. Umjesto toga, revolucionarni simulator kombinovane stvarnosti koristi se za nove korake u oblasti sigurnosti i tehnologije autonomne vožnje.

Više

Pogledajte kako Volvo Cars spušta nove automobile s visine od 30 metara kako bi spasilačkim službama pomogao u spašavanju života

To je najekstremnije ispitivanje sudara koje je ikad proizvela kompanija Volvo Cars – i to ispitivanje od suštinskog značenja. Stručnjaci za spašavanje iz vozila u sigurnosnom centru Volvo Cars često koriste automobile nakon sudara da bi usavršili svoje spasilačke sposobnosti.

Više

Dvije decenije u službi spašavanja života: Sigurnosni centar Volvo Cars obilježava 20 godina postojanja

U prosjeku dnevno razbijaju barem jedan potpuno novi Volvo automobil– što je od ključnog značenja u očuvanju položaja kompanije Volvo Cars kao lidera u oblasti automobilske sigurnosti sve do danas.

Više

Pola vijeka vodimo brigu o vašoj sigurnosti: ekipa za istraživanje nesreća iz kompanije Volvo Cars obilježava 50. godišnjicu

U kompaniji Volvo Cars, ekipa je poznata pod nazivom kućni detektivi. Pored toga, mogli bismo ih nazvati i „CSI“ ekipom švedskog proizvođača automobila, ako se malo poigramo sa nazivom slavne televizijske serije.

Više

Volvo Cars započeo sa proizvodnjom potpuno električnog vozila XC40 Recharge

XC40 Recharge je prvo od brojnih potpuno električnih vozila Volvo, a današnji početak proizvodnje predstavlja značajan korak na putu ostvarenja cilja Volvo Cars da do 2025. godine smanjiti otisak CO2 po vozilu za 40 posto. Iste godine se očekuje i da će obim zastupljenost potpuno električnih automobila iznositi 50 posto svjetske prodaje, a ostatak će zastupati hibridi.

Više

Udahnite čist vazduh u novim vozilima Volvo zahvaljujući prvoj tehnologiji kvaliteta vazduha u svijetu

Volvo Cars je u svoje automobile implementirao prvu premijsku tehnologiju kvaliteta vazduha u svijetu, koja vozačima vozila Volvo omogućuje da u svojim automobilima udišu čist i zdrav vazduh i da pred putovanjem očiste vazduh u svojoj kabini.

Više

Aplikacija za pametne telefone „Volvo on Call“ sada vozačima plug-in hibrida omogućava uvid u uzorke vožnje na električni pogon

Mogla bi se nazvati brojilom koraka za elektrificirane automobile: vozači plug-in hibridnih automobila Volvo sada mogu dobiti nov uvid u svoje uzorke vožnje na električni pogon budući da je Volvo Cars u svojoj aplikaciji za pametne telefone „Volvo on Call“ na svim tržištima uveo niz novih funkcija.

Više

Volvo Cars Tech Fund investira u blockchain tehnološku firmu Circulor

Kompanija Volvo Cars je investirala u blockchain tehnološku firmu Circulor, kroz Volvo Cars Tech Fund (tehnološki fond), dio kompanije koji se bavi kapitalnim investicijama.

Više

Volvo Cars i Plugsurfing nude servis punjenja svih električnih modela na evropskom nivou

Vozači potpuno električnih modela Volvo Recharge u Europi uskoro će imati jednostavan pristup više od 200.000 punionica jer je kompanija Volvo Cars odabrala ponuđača usluga punjenja vozila  Plugsurfing kao svog partnera, omogućavajući duga putovanja preko čitavog kontinenta bez problema.

Više

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se